Почетна Празници Католички светец на денот
Католички светец на денот

Католички светец на денот

68
0

Верски календар: 24 Октомври

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Антун Марија Кларет.

sveti-antunРоден е во 1807 година во шпанската покраина Каталонија во период кога во Шпанија се ширел атеизмот. Кога станал свештеник проповедал во многу места во Шпанија, на Канарските острови и на Куба, каде бил и надбискуп и им ја вратил верата во Господ и задгробниот живот на милиони луѓе кои отпаднале од верата. Верниците му се молат за зајакнување и за напредок во верата.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *