Почетна Вера Католичката црква именува парохиски викар во Нова Маала и Чанаклија
Католичката црква именува парохиски викар во Нова Маала и Чанаклија

Католичката црква именува парохиски викар во Нова Маала и Чанаклија

224
0

Со декрет на Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија КироСтојанов,  неорејот о. Ванчо Назов е именуван за парохиски викар (капелан) во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала и филијалата „Свети великомаченик Георги“ во Чанаклија, пишува интернет порталот, „католици.мк“

Својата понатамошна пасторална дејност Назов ќе ја извршува со парохот о. Спасо Ристов.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *