Почетна Вести Кандидатите за пратеници од коалицијата „За подобра Македонија“ од 4 ИЕ го посетија манастирот „Св. Архангел Михаил“
Кандидатите за пратеници од коалицијата „За подобра Македонија“ од 4 ИЕ го посетија манастирот „Св. Архангел Михаил“

Кандидатите за пратеници од коалицијата „За подобра Македонија“ од 4 ИЕ го посетија манастирот „Св. Архангел Михаил“

234
0

Кандидатите за пратеници во Четвртата изборна единица на ВМРО-ДПМНЕ, Ане Лашкоска, Димитар Стевананџија и Гордана Тошеска, заедно со актуелниот градоначалник Марјан Ристески и членовите на ОК на ВМРО – ДПМНЕ од Прилеп, утринава го посетија манастирот Свети Архангел Михаил, во населбата Варош, кој денеска го одбележува својот патрон празник.

lasАне Лашкоска кој е актуелен кандидат за пратеник во ИЗ 4, посочи дека во изминативе години културата беше еден од приоритетите на ВМРО – ДПМНЕ:

„Го изградивме новиот конак на источниот дел од комплексот, се изградија монашките конаци на манастирот „Зрзе“ до истиот манастир изградивме и пат, започна изградбата на опожарените конаци на манастирот Трескавец, проект кој чини 217. 000. 000 милиони денари, а во овој манастир се работи и на подготовка на проектот за реставрација на црквата, старата трпезарија, магерницата и магерничкиот конак, нови конаци како и реставрација на дел од фрескоживописот доби и манастирот Свети Никола во селото Манастир во Мариово.

las-3Лашкоска во својата изјава најави многу капитални проекти поврзани со развојот на градот Прилеп како што се реконструкција на старата градска чаршија и изградба на нов театар во Прилеп.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *