Почетна На иста страна Каде во Македонија има најмногу различни христијански цркви?
Каде во Македонија има најмногу различни христијански цркви?

Каде во Македонија има најмногу различни христијански цркви?

790
0

Кога верата е индивидуален поглед, а општествената одговорност заедничка придобивка! Како најмалото место во Македонија, со најмногу религии, ги држи сите „На Иста Страна“? Ова е темата на третата епизода од серијалот На Иста Страна, која е посветена за македонскиот пример за меѓуверски соживот.Ама не соживот само на збор, туку и на дело. Особено кога треба да се помага или пак кога треба да се уредува заедничкиот животен простор.

Колешино е место во кое околу 1000 жители повеќе од сто години го чуваат мирот и единството, иако во него има дури четири или пет различни христијански цркви.

kolesinoПогледнете во Сабота 11 часот, на Сител Телевизија, заеднички зборуваат православни, методисти, протестанти, адвентисти…

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *