Почетна Вести И Владиката Пимен се фати за боја
ab
11
16
15
14
13
12
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
a

И Владиката Пимен се фати за боја

2.77K
0

aМакедонската црковна општина „Свети Наум Охридски“ од Виена објави фотографии од надлежниот митрополит Пимен, кој со боја и четка во рацете ги доуредува и доукрасува иконите од царските двери, или светите порти, од иконостасот на црквата.

Ова не е прав пат Владиката Пимен активно и непосредно да учествува во фрескоживописување на цркви на МПЦ во Европската епархија.

ГАЛЕРИЈА:

 

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *