Почетна Вера Груевски со семејството во Охрид за Голема Богородица
Груевски со семејството во Охрид за Голема Богородица

Груевски со семејството во Охрид за Голема Богородица

273
0

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ заедно со своето семејство за време на големиот христијански празник Голема Богородица со своето семејство беше во Охрид посетувајќи ги црквите Пресвета Богородица и Успесение на пресвета Богородица кои се двете централни цркви каде верниците од Охрид се собираат во најголем број.

-Како народ кој столетија наназад, со неизмерна почит, го слави овој голем  христијански празник, денес истовремено ги славиме и традиционалните вредности на нашето општество и на нашите семејства. Во нашите традиционални вредности ликот и личноста на Пресвета Богородица се слика за ликот и значението на жената како мајка и столб на семејството. Вредности кои не движеле низ вековите и кои треба да ни бидат пример за насушно потребното човекољубиво функционирање и во иднина, бидејќи само така ќе се задржиме на вистинскиот пат. Славејќи го денешниот голем празник Ве повикувам заедно да се помолиме за здравје, мир, спокој, радост, благодети, успеси и спасение за секој човек, секое семејство и целата наша држава во меѓусебна љубов и закрила на Пресвета Богородица, напиша Груевски во честитката за празникот.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *