Почетна Вера ГРУЕВСКИ: Промовирањето на вредностите помага во градењето на стабилна и просперитетна држава
ГРУЕВСКИ: Промовирањето на вредностите помага во градењето на стабилна и просперитетна држава

ГРУЕВСКИ: Промовирањето на вредностите помага во градењето на стабилна и просперитетна држава

99
0

-Нека божјата порака и во иднина биде потсетување, да бидеме исправни пред себе и пред својот БОГ, да бидеме чесни и праведни, да се сакаме, да простуваме, да помагаме и да создаваме убави и позитивни дела за земјата. Љубовта, толеранцијата и соживотот нека бидат патоказ на ширењето на христијански вредности и светлина за да ги надминеме сите предизвици, пишува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во честитката до поглаварот на Католичката црква во Мкаедонија, Киро Стојанов, испратена за христијанскиот празник Велигден.

-Промовирањето на вредностите помага во градењето на стабилна и просперитетна држава, меѓусебното почитување, како што постоело со векови меѓу луѓето, е добар пример дека со секој чекор треба се покаже широчина, толеранција и разбирање. Тоа ќе помогне и во напредокот на државата на секој план и секое поле, пипува во честитката на Груевски.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *