Почетна Вести Европа Француските бискупи се согласија да исплатат отштета на жртвите на злоставување
Француските бискупи се согласија да исплатат отштета на жртвите на злоставување

Француските бискупи се согласија да исплатат отштета на жртвите на злоставување

209
0

Француските бискупи се согласија да исплатат финансиска отштета на жртвите на злоставувањето.

– Принципиелно се договоривме околу тој финансиски аранжман, изјави Винсент Нејмон, шеф на ресорот за комуникација при Француската бискупска конференција.

Тој изрази надеж дека системот за исплата на отштета на жртвите ќе се воспостави најдоцна за една година, пренесува Фена.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *