Почетна Вести Дод Ѓерѓи: Тирана,Приштина и Скопје набрзо може ќе бидат погодени од ИД
Дод Ѓерѓи: Тирана,Приштина и Скопје набрзо може ќе бидат погодени од ИД

Дод Ѓерѓи: Тирана,Приштина и Скопје набрзо може ќе бидат погодени од ИД

140
0

Косовскиот бискуп, Дод Ѓерѓи даде вознемирвачка изјава велејќи дека набрзо можни се терористички напади во Приштина, Скопје и Тирана, како последица на тоа дека некои луѓе се задоени во духот на нетрпеливоста и омразата.

Kosovski BiskupПоради тоа тој упати апел до државните, политичките, верските и културните инситуции да не гледаат сеир, туку да се ангажираат на попречување на терористички акти, како оние што се случија во Париз, Бангладеш и Истанбул.

– Овој дух на нертпеливот и омраза на чуден начин навлезе и кај некои наши луѓе. Така што настаните во Истанбул, Бангладеш, Париз набрзо може да стигнат во Приштина, Скопје или во Тирана, рече Дод Ѓерѓи на мисата посветена на жртвите во Истанбул и Бангладеш.

/МИА

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *