Почетна Вера Еврејска заедница Директорот на КОВРГ на средба со Берта Романо Николоќ
Директорот на КОВРГ на средба со Берта Романо Николоќ

Директорот на КОВРГ на средба со Берта Романо Николоќ

173
0

Даријан Сотировски, директор на КОВЗРГ и Берта Романо Николиќ претседател на Еврејската заедница во Република Македонија, разговарале за потребата од афирмација на еврејската култура и спречувањето на сите појавни форми на дискриминација и семитизам во македонското општество.

Во серијата средби со поглаварите на Верските заедници, Сотировски минатат недела имал средба и со Еврејската Заедница во Македонија.

-Директорот Сотировски истакна дека КОВЗРГ ќе продолжи да работи за унапредување на човековите слободи и права и сервисно ќе одговори кон задоволување на потребите и отстранување на проблемите со кои се соочува оваа заедница.  Претседателката Романо Николиќ истакна дека ЕЗРМ посветено работи кон запознавање на јавноста, односно граѓаните припадници на различните заедници со вредностите и културата на Евреите во Република Македонија. Особено го истакна како значаен претстојниот настан кон средината на месец март кога во Македонија ќе бидат одбележани 75 години од Холокаустот на македонските Евреи, стои во соопштението на КОВЗРГ.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *