Почетна Вести Црковната кујна во Ѓорче секој ден готви по 200 топли оброци за најзагрозените во поплавите
Црковната кујна во Ѓорче секој ден готви по 200 топли оброци за најзагрозените во поплавите

Црковната кујна во Ѓорче секој ден готви по 200 топли оброци за најзагрозените во поплавите

493
0

Црковната кујна од храмот „Свети Петар и Павле“, секојдневно подговува и дистрибуира околу 200 топли оброци за најпогодените од поплавите во скопската населба Стајковци. Покрај редовните оброци за социјално загрозените, со благослов на Архиепископот г.г Стефан веќе неколку дена волонтерите во оваа црковна кујна подготвуваат оброци и за жителите на поплавените региони.

111111111111-Црковната кујна секој ден во наредниот период ќе готви околу 200 оброци и истите ќе се доставуваат еднаш во денот. Благодарност до вработените во “Ѓаконија” и сестрите доброволци, кои од срце помагаат во подготовката и доставувањето на храната, велат од Македонската православна црква.

1111111Сепак, она што сега е неопходно е да се зголеми донацијата на прехрамбени продукти за оваа церковна кујна за да може таа непречени о понатаму да доставува храна до попланевните подрачја.

111111Од МПЦ велат дека за подготовката на топлите оброци се потребни намирници, кои можат секојдневно да се донираат  9 до 14 часот во црквата „Св. Петар и Павле“ во Ѓорче Петров.

/РЕЛИГИЈА.МК

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *