Почетна Репортажа Видео Албанскиот архиепископ духовник и мисионер на новото време

Албанскиот архиепископ духовник и мисионер на новото време

362
0

Митрополитит на Тирана и Архиепископ на цела Албанија,  Анастасиј со право ја заслужува титулата на диховник мисионер на новото време меѓу сите останати поглавари на помесните православна цркви.

Неговата значајна мисионерска дејност е прикажана во краток документарен филм од 10 минути и тој претставува приказна за напорите на духовникот за обновата на речиси целосно уништените православни духовни светилишта од комунистичкиот режим на Енвер Хоџа Албанска во православна црква.

Архиепископот Анастасиј не се ограничува само во реконструкцијата на храмовите и богослужението, и во обуката на клирици, туку и во грижата за потребата на Албанците во социјалниот елемент на општеството.

Погледнете го видеото. Филмот има превод на бугарски јазик.

/двери.бг

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *