Почетна Вести Поглаварите пристигнаа на Крит, Рускиот Патријарх не дојде
126
36
35
34
33
32
31
30
29
28
27
26
25
24
23
22
21
20
19
18
17
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Поглаварите пристигнаа на Крит, Рускиот Патријарх не дојде

555
0

Сите поглавари кои го најавија учеството на Светиот и голем Собор на Крит, попладнево пристигнаа во Академијата на Вселенската патријаршија, каде од утре почнува работата на историскиот собор на Православните цркви.

Веќе сосема јасно е дека на овој Собор нема да учествуваат, Руската, Бугарската, Грузиската и Антиохиската православна црква. Нивни црковни делегации не допатуваа на островот.

Попладнево меѓу последните поглавари кои дојдоа беа, Ерусалимскиот Теофил, Српскиот Иринеј, Албанскиот Анастасиј, Грчкиот Јероним.

Претходно допатува и Романскиот патријарх Данаил, Вселеснскиот Вартоломеј, Кипарскиот Архиепископ Хризостом, како и поглаварте на Чешката и словачка Православна црква и на Полската.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *