Почетна Вести ВИДЕО: Зошто Папата изреагира нервозно?

ВИДЕО: Зошто Папата изреагира нервозно?

533
0

Гнев и  „друго лице“ препознаа македонските медиуми кај Папата Френциск во случката од Мексико која го обиколи светот. Во суштина Папата во овој случај е злоупотребен од еден од верниците од толпата кој во еден момент фаќајќи го за рака насилно го влече кон толпата.  Присебноста на обезбедувањето не дозволиле Франциск да падне врз еден човек во инвалидска количка, кој во тој момент се наоѓа пред него.

На видеото јасно се гледа дека Франциск во моментов кога дели подароци на пристуните, едно лице се обидува насилно да му ги земеме подароците од рацете на Папата.

Реакцијата на Франциск, со која му се обраќа кон насилниот верник, е со зборовите „немојте да бидете себични“,  што всушност е порака дека секој себичен обид да се присвои Папата може да значи повреда на некој друг.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *