Почетна Вера ИВЗ се подготвува за Рамазан, календар за практичен пост
ИВЗ се подготвува за Рамазан, календар за практичен пост

ИВЗ се подготвува за Рамазан, календар за практичен пост

713
0

3Исламската верска заедница ги почна подготовките за „Размазан“ месецот на постот кај Муслиманите.

Верниците од муслиманска вероисповест годинава „Рамазан“ го одбележуваат од 6 јуни до 4 јули. Во овој период тие треба да ги поминат деновите во пост, согласно учењето на Исламот и Куранот.

ИВЗ, подготви календар за деновите од овој месец, преку кој верниците ќе можат прецизно да ги видат термините за постот и за верските обреди.

RAMAZAN BROSURAИстовремено оваа година ИВЗ подготвила и бесплатна брошура за „Рамазан“, во над десет илјади копии кои ќе бидат дистрибуирани бесплатно меѓу верници. Во брошурата има 120 одговори за прашања поврзани со постот.

Ријасетот на ИВЗ миниатат недела одржал седница во новиот објект на охридското муфтиство, со точка на дневниот ред, подготовките за „Рамазан“.

/РЕЛИГИЈА.МК

ПРЕЗЕМЕТЕ ГО КАЛЕНДАРОТ:

5

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *