Почетна Вести Во Дортмунд 150 дечиња дојдоа на молитва и благослов за успешна учебна година
doprt
dort 1
dort 2
dort 3

Во Дортмунд 150 дечиња дојдоа на молитва и благослов за успешна учебна година

640
0

150 дечиња, минатиот викенд се собрале во дворот на црквата Свети Кирил и Методиј во Дортмунд Германија за благослов и молитва за почеток на новата учебна гоцина.

Црквата на МПЦ и локалниот свештеник, отец Душко пецов покрај молебенот за успешна година, на сеите дечиња им подготвирел подароци кои ќе им бидат од крост во текот на шкоувањето оваа година.

Најважното од се е молитвата, присуството на молитва и благословот за сите дечиња за нивни успех, напредок и убави и плодоносни школски денови. Почестото присуствуво во Црква на молитва,причестувањето се наши приоритети и благодети за подобар, помирен и по духовен живот. Големата радост беше заокружена со веста дека Црковната општина доби дозвола за градба на нова Црква ,која ќе биде од сите и за сите нас, вели за религија.мк, отец Душко.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *