Почетна Вести ВИДЕО: Како се ширеше религијата во светот

ВИДЕО: Како се ширеше религијата во светот

274
0

Развојот, ширењето и влијанието на религиите во светот во минута и половина. Како изгледал светот во 2015 години на новата ера, погледнете низ графички приказ.

video-religiiСпоред последните истражувања за религиската припадност од 2012 година, денес во светот има 31.5 % Христијани, 23.2% Муслимани, над 16 проценти кои не припаѓаат на ниту една религија.

video-religii-2

Погледнете го видеото.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *