Почетна Вести Поглаварот Реџепи доби признание за најдобар духовен водач
Поглаварот Реџепи доби признание за најдобар духовен водач

Поглаварот Реџепи доби признание за најдобар духовен водач

251
0

Поглаварот на исламската верска заедница е прогласен за најдобар духовен водач во 2015 година.

Европскиот Институт за Менаџмент, Правда и Дипломатија, го одликува Реисот на ИВЗ во Македонија со признанието “Best Spiritual Leader 2015”- Нај добриот духовен водач во 2015 година.

Овој Институт, секоја година ги одликува најистакнатите и најпродуктивните личности од одредени области.

Оваа година, за најдобар верски лидер во Македонија бил избран Сулејман еф. Реџепи, претседателот на ИВЗ во Република Македонија

Пред некое време, Реџепи, во Албанската Академија на Науките беше одликуван со признанието “Имиџот на нацијата“.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *