Почетна Вести Христијанство Јустинијана Прима во името на МПЦ-ОА
Јустинијана Прима во името на МПЦ-ОА

Јустинијана Прима во името на МПЦ-ОА

435
0

Македонската православна црква и официјално го додаде Јустинијана Прима во именувањето на црквата, на својата официјална интернет страница.

На почетната страница името на црквата е напишано како Македонска Православна Црква – Охридска Архиепископија, Јустинијана Прима.

На последниот црковно-народен Собор во Калипта во Струга, МПЦ-ОА одлучи титулата на Архиепископот да биде Архиепископ Охридски и Македонски и на Јустинијана Прима.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *