Почетна Вера Игуменот Гаврил почна да служи во црквата Св. Петка во Рокдаел
6
15
14
13
12
11
10
9
8
7

Игуменот Гаврил почна да служи во црквата Св. Петка во Рокдаел

507
0

Игуменот Гаврил ја отслужи првата Неделна Литургија во црквата Света Петка во Рокдаил Сиднеј. Тој во иднина редовно ќе служи во оваа црква, откако Владиката Петар без предходна најава го повлекол од парохиската служба Отец Рубин Бојчески

Отец Гаврил е  поставен од Владиката Тимотеј, кој е надлежен за Австралиско Сиднејската Епархијата и ќе служи некое време како парохиски свештеник со сите права и должности.

Со неговото присуство верниците од Црковната општина Св. Петка во Рокдаел се надеваат дека ќе се принесе во зближувањето на децениските разделените Македонците во Сиднеј.

-Судовите, кавгите и разделбите меѓу нашиот народ на никој не му се од корист, туку само на штета и редно е веќе да се освестиме и да застанеме сите заедно да мислиме позитивно за нашата иднината и доброто на црквата, велат Македонците од Австралија.

/ФОТО: ФАЛАНГА

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *