Почетна Вести Грчки архимандрит се омажи
Грчки архимандрит се омажи

Грчки архимандрит се омажи

1.01K
0

Поранешниот архимандрит на Грчката црква во Америка, Јован Херополус се венчал со маж во Бостон и сега се во брачна истополован заедница. Тој бил еден од истакнатите личности во црковниот живот на Грчката црква во Америка. Бил шеф на кабинетот на поранешниот Архиепоископ на ова а црковна јуриздикција.

Јован станува многу популарен во 2003 година, кога го дарувал својот единствен бубрек за спасување на живото на мало дете.

Пред седум години бил предложен за епископска хиротонија од митрополитот на Сан Франциско, но тој побарал од Архиепископот да се откаже од свештеничкиот чин. Од Архиепископот, Димитрос добива една година да размисли за одлиуката, на што по шест месеци Јован повторно бара напуштање на свештенството. Потоа тој е дел од различни добторворни организации за болни деца.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *