Почетна Политичка теологија Физичарите на ЦЕРН присилени јавно да се „дистанцираат од Сатаната“
Физичарите на ЦЕРН присилени јавно да се „дистанцираат од Сатаната“

Физичарите на ЦЕРН присилени јавно да се „дистанцираат од Сатаната“

285
0

Кога Големиот хидронски колајдер во ЦЕРН (Европска организација за нуклеарни испитувања) повторно започне со работа, физичарите нема само да ги барат егзотичните честици, туку ќе ја тестираат и новата страна на која експертите ќе одговараат на најчести прашања во јавноста.

cern 3Интересно е што, на тој начин ЦЕРН јавно ќе се дистанцира од демонот и од Сатаната, зашто одредени теоретичари тврдат дека физичарите со отворање на вратата на новата димензија ги пуштиле апокалиптичните сили на нашата планета.

Уредникот на мичигенскиот весник „Дејли Репортер“ во септември објавил дека ЦЕРН може лесно и без предупредувања да го урне нашиот универзум.

cern 2Некои дури и забележуваат дека логото на оваа научна установа содржи три шестки „666“, односно знакот на Антихристот.

Исто така, една група планирала и протест против работата на ЦЕРН, но нивни претставник кажал дека тие честички се помалку или повеќе како планети, со мали луѓе на нив.

ОД ЦЕРН, пак, соопштуваат дека сето тоа ги присилило да интервенираат и соопштуваат дека нивното лого не го претставува знакот на Сатаната, туку акцелаторни честички, како и дека ЦЕРН не отвара врата на друга димензија, иако физичарите испитуваат дали некои честици упатуваат на нејзино постоење.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *