Почетна Вести Регион Фетуси што крвават на крст во хрватска црква
Фетуси што крвават на крст во хрватска црква

Фетуси што крвават на крст во хрватска црква

366
0

На олтарот на жупаниската црква „Свети крст“ во Водици, Хрватска, поставен е крст со крвави модели на фетус.

Во крстот се врежани пет дупки во облик на срце, а во секое срце се поставени крвави кукли кои претставуваат фетуси, продупчени со шајка, а покрај крстот е поставено знамето на Хрватска.

Фотографијата многу брзо се рашири по социјалните мрежи и на неа се гледа дека на врвот на крстот пишува реченица од Книгата на настанокот – „Нивната крв вика кон мене од земјата“.

Жупанот на црквата Фрањо Гласновиќ одби да ги коментира „крвавите фетуси“ со образложение дека е „време на пост“.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *