Почетна Вести Делегација на ИВЗ на националниот ден на Иран
Делегација на ИВЗ на националниот ден на Иран

Делегација на ИВЗ на националниот ден на Иран

56
0

Поглаварот на ИВЗ Хаџи Сулејман еф Реџепи, бил гостин на Иранската амбасада во Скопје, која во хотелот Александар Палас, организирала настан  за денот на Револуцијата на Исламската Република Иран.

Во делегацијата на ИЗВ, покрај Рејсот Реџепи биле и скопскиот муфтија Реџеп еф Јусифи, Тетовскиот Муфтија Ќани еф Несими, Деканот на Исламско Теолошкиот Факултет Фхрудин Ебиби, Директорот на Иса Бег Медресата Ибрахим Идризи и други негови сорабтници.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *