Почетна Вести БРУКА: Највисоката црква во светот се распаѓа од уринирање
БРУКА: Највисоката црква во светот се распаѓа од уринирање

БРУКА: Највисоката црква во светот се распаѓа од уринирање

611
0

CRKVA GERMANIJA„Улмер Мунстер“, највисоката црква во светот, има проблем со корозија, но не е предизвикана од хемиските елементи на врвот на кулата, туку од мажите кои често мократ покрај нејзините ѕидови.

– Вложуваме милиони за обнова на кулата, а истовремено нашите камени ѕидови се нагризени на дното, вели свештеникот на оваа лутеранска црква Табеа Фреј, пренесува Хина.

– Желудникот ми се превртува од лутина што немаат почит кон ништо. Песочникот се распаѓа, слоевите кои се дебели неколку сантиметри се уништени, додава Фреј.

– Далеку од тоа дека Улм е единствен град кој го има овој проблем. Мажите ја „обележуваат својата територија“, нагласи Волфганг Бухман од германскиот сојуз на уролози, и таа навика ја опиша како „рудиментарно однесување“, кое доаѓа на површина како последица од алкохол.

Темелите на црквата во Улм, гордоста на градот во југозападна Германија, се положени во 1377 година.

Со 161,1 метар Улмер Мунстер е највисока црква во христијанството.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *