Почетна Вера Велигденски концерт во Скопската Катедрала
Велигденски концерт во Скопската Катедрала

Велигденски концерт во Скопската Катедрала

149
0

pokana koncert.2Во организација на Заедницата на Хрватите во Македонија во сабота, 23 април оваа година, во Скопската Катедрала „Пресвето Срце Исусово“  ќе биде организиран Велигденски концерт на октетот „Sursum corda”, насловен  „Mysterium pashale“.

Октетот „Sursum corda” е октет во рамките на Католичкиот богословски факултет во Ѓаково, Хрватска. Диригентската палка му припаѓа на Емануел Матес.

Овој концерт претставува духовно патување низ таинството на Христовото страдание, смрт и славно воскресение, посочуваат од организациониот одбор.

За сите кои ќе сакаат да го посетат овој Велигденски концерт влезот во Скопската Катедрала е слободен. Концертот почнува во 19 часот.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *