Почетна Вести Бискупот Стојанов на меѓународна бискупска конференција
Бискупот Стојанов на меѓународна бискупска конференција

Бискупот Стојанов на меѓународна бискупска конференција

93
0

Скопскиот бискуп и апостолски егзарх во Македонија, Киро Стојанов ја преставува Македонија на пролетната сесија на меѓународната бискупската конфренција  „Свв. Кирил и Методиј“, која од 14 до 16 март оваа година се одржува  во Србија.

Покрај скопскиот Бискуп Стојанов, на конференцијата ќе учествуваат и бискупите од Србија, Косово и Црна Гора.

Порталот „Католици.мк“, пишува дека пленарните седници на Бискупската Конференција според прописите се одржува во полн состав односно пастирите на локалните Цркви се соочуваат со потребите на заедниците и разгледувањето на периодот меѓу последната сесија и времето во периодот кој престои до наредната редовна или вонредна сесија.

Покрај претставниците на локалните Цркви вообичаено присуствува и Апостолскиот нунциј во државата во која се одржува средбата.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *