Почетна Вести Денеска е неработен ден за српската заедница
Денеска е неработен ден за српската заедница

Денеска е неработен ден за српската заедница

84
0

Согласно законските прописи за чествување на празници во Македонија, денеска, 27 јануари, е неработен ден за српската заедница во Македонија.

Припадниците на српската етничка заедница денеска го слават големиот српски верски празник, Свети Сава.

Свети Сава е првиот Српски архиепископ и основач на Српската православна црква.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *