Почетна Вести Кои здравствени домови ќе дежураат за Велигден?
Кои здравствени домови ќе дежураат за Велигден?

Кои здравствени домови ќе дежураат за Велигден?

314
0

zdravstvo 2Службите на Здравствен дом Скопје во текот на празничните денови ќе обезбедуваат 24-часовна здравствена заштита преку дежурните ноќни пунктови во Поликлиника Идадија, Ченто, Чаир, Ѓорче Петров, Бит Пазар, Јане Сандански, Шуто Оризари, Драчево.

Дежурната специјалистичка служба во Поликлиниката Букурешт утре ќе работи од 8 до 16 часот, а Службата за Итна медицинска помош ќе работи 24 часа.

Согласно изминатиот период на постење се препорачува граѓаните да внимааат со внес на храна од животинско потекло и консумација на алкохол пред се од здравствени причини, како и поради безбедност во сообраќајот, информираат од Здравствен дом Скопје.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *