Почетна Репортажа Жителите на Глуво сами изградија величествен манастирски комплекс
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Жителите на Глуво сами изградија величествен манастирски комплекс

783
0

Жителите на селото Глуво, на Скопска Црна Гора со свои раце и со свои средства, од темел до кров го изградиле манастирскиот комплекс „Свети Атанасиј Велики“.

Во изградбата на некогаш малата селска црква се вложени повеќе од 80.000 евра, средства кои сами ги собрале верниците и жителите на селото. Градбата на овој, сега велелепен манастирски комплекс почнала многу одамна, но интензивирана е последните две години.

Градбата и понатаму продолжува до целосно заокружување.

Манастирската црква „Свети Атанасиј Велики“ е изградена во 1970 година на темели од старата црква.

ГАЛЕРИЈА:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *