Почетна Вести Усвоен првиот документ на Соборот на Крит
Усвоен првиот документ на Соборот на Крит

Усвоен првиот документ на Соборот на Крит

492
0

Мисијата на православната црква во современиот е првиот одобрен документ на Соборот на Крит. Архиереите учесници неговиот текст го потврдиле на вториот работен ден.

13Според информациите од Крит, текстот претрпел мали корекции, но суштината на содржината останува иста од подготвителната конференција во јануари во Женева.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *