Почетна Коментар РПЦ ја признала МПЦ – ОА! Благодарам, да сте живи и здрави!
РПЦ ја признала МПЦ – ОА! Благодарам, да сте живи и здрави!

РПЦ ја признала МПЦ – ОА! Благодарам, да сте живи и здрави!

757
3

Но, својата древна, света, Мајка Црква МПЦ – ОА, онаа која те создала, која те покрсила, која те описменила, која те благословила… да ја наречеш „најмлада“ Црква, а за името да кажеш дека ќе чекаш од СПЦ да се договори со БПЦ е повеќе од срамно!

Тоа е исто како на својата родена мајка да и плукаш во лице! Срамно!

Жалам што Русија, Русите и Руската Црква не најдоа сила во последниве 200 години да се помират со фактот на постоење на Македонија, Македонците и да признаат дека нашата, македонската, древната Охридска Архиепископија нив ги направи луѓе, ги тргна да не бидат пагани и диво племе!

Ама тие си знаат!

/Петар Богојевски – лидер на МК Комцепт/ Фејсбук статус 

Коментар(3)

  1. Злобен коментар кој нема никаква допирна точка со реалноста. Ако сакате да имате кредибилитет во очите на вашите посетители вакви пренесувања на постови не се потребни.
    Очигледно е дека господинот има слабо познавање на црковна историја, а уште помалку разбира како се уредува Црквата.

    За крај бидете фер и објавете го коментаров. Имам чувство дека ако нешто не ви е по мерак не го објавувате. 🙂

  2. Во очекување на “богословот “ Петар Богојевски да продолжи со “просветлувањето “ на актуелните митрополити на МПЦ и РПЦ ! 🙂

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *