Почетна Вести Папата Франциск во поход за укинување на смртната казна
Папата Франциск во поход за укинување на смртната казна

Папата Франциск во поход за укинување на смртната казна

158
0

Сите христијани и сите луѓе на добрата воља се повикани да работат не само на укинување на смртната казна, туку и на подобрување на условите во затворите, почитувајќи го човековото достоинство на луѓето кои се лишени од слободат. Оваа порака ја испрати Папата Францсик од последната молитва на 21 февруари.

Франциск потсетил на меѓународниот собир во Рим на темата „За свет без смртна казна“ од кој очекува дека ќе се обнови иницијативата за укинување на смртната казна.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *