Почетна Вести Ислам Османи: Најдобриот начин да се надминат сите предизвици со верските заедници е преку дијалог

Османи: Најдобриот начин да се надминат сите предизвици со верските заедници е преку дијалог

165
0

Вицепремиерот Бујар Османи повика проблемите кои се создадоа со Исламската верска заедница да се решат низ дијалог бидејќи, како што истакна, тоа е единствениот начин да се решат сите недоразбирања

Најдобриот начин да се надминат сите барања и предизвици што ги имаат верските заедници е преку дијалог. Тој дијалог треба да биде континуиран со државата и со владините институции но државата да биде и медиум доколку верските заедници имаат било какви барања – истакна вицепремиерот.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *