Почетна Вести Муслиманите бараат џамии во Софија
Муслиманите бараат џамии во Софија

Муслиманите бараат џамии во Софија

157
0

Бугарската исламска верска заедница бара можност за изградба на нови џамии во Софија. Главното муфтиство тоа барање го поткрепува со податокото дека во бугарскиот главен град постојано се зголемува бројот на граѓани кои исповедаат ислам, што пак ја зголемува потребата од нови верски објекти во кои тие ќе можат да ги остваруваат своите верски права.

-Потребата од верски објекти во главниот град под регулација на исламска вероисповест е тема која раководството ја поставува со години на највисоко државно ниво, стои во соопштението на главното муфтиство во Бугарија.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *