Почетна Вести ЛАВРОВ: Русија подготвува конференција за заштита на Христијаните
ЛАВРОВ: Русија подготвува конференција за заштита на Христијаните

ЛАВРОВ: Русија подготвува конференција за заштита на Христијаните

357
0

Русија се подготвува до есента оваа година да ја одржи втората конференција посветена на заштита на Христијаните во Светот. Ова во изјава за „ТАСС“ го потврдил министерот за надворешни на Русија, Сергеј Лавров.

Sirija 1-Освен тоа што со личниот пример покажуваме колку за нас е важно градењето на односите помеѓу различните религии, треба да одржуваме и специјални манифестации. Не е  тајна дека Христијаните денес се подложени на сериозен прогон на Блискиот Исток, а пред се во Сирија и Ирак. Нивниот број во овие земји нагло опадна, изјавил Лавров.

Според него заминувањето на христијаните од регионот каде Христијанството беше родено, ќе значи задавање удар на целата историја.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *