Почетна Вести Грчки митрополит се радува на Брегзит, ЕУ е заедница на атеисти
Грчки митрополит се радува на Брегзит, ЕУ е заедница на атеисти

Грчки митрополит се радува на Брегзит, ЕУ е заедница на атеисти

175
0

Митрополитот на Грчката Православна Црква, Амвросиј е среќен што Велика Британија ќе ја напуши Европската Унија бидејќи на тој начин ќе се разнишале темелите на Унијата, кој тој на нарекува „германски протекторат“. Денес, вели тој  Грција и ЕУ во целина се под германската окупација!

euЗа грчкиот епископ Европската унија е заедница на атеисти, магионичари, изнудувачи и измамници и затоа го поздравува потегот на британскиот народ да се повлече од ЕУ, истакнувајќи дека овој чекор придонесува за падот на обединета Европа.

Митрополитот Амвросиј смета дека во соработка со надворешните сили и фалсификуваните грчки политичари кои во Грција донеле странците ја носи Грција на работ на бездната.

/РЕЛИГИЈА.МК

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *