Почетна Вести Дали знаете кој го има најмалиот Куран на светот?
Дали знаете кој го има најмалиот Куран на светот?

Дали знаете кој го има најмалиот Куран на светот?

463
0

Најмалиот „Куран“ – светата книга на Муслиманите има 550 страници и е во сопственост на еден жител на Обединетите Арапски Емирати. Малото џебно издание на Куранот е испечатено пред 400 години.

Куранот е со димензии од 5,1 сантиметар, а широк со 8 сантиметри.

Интересен податок е дека, сопственикот Мухамед Алми Иса е христијанин, а книгата ја наследил од своите предци. Најмалиот Куран, според неговите кажувања бил пронајден во близина на Ел- Кудса .

najmal kuran

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *