Почетна Вера МПЦ-ОА Благодатниот оган од Ерусалим ќе пристигне во вечерните часови
Благодатниот оган од Ерусалим ќе пристигне во вечерните часови

Благодатниот оган од Ерусалим ќе пристигне во вечерните часови

607
0

Во вечерните часови денеска, Велика сабота, во нашата држава ќе пристигне благодатниот оган од Ерусалим. Ќе биде преземен од свештени лица на аеродромот „Скопје” и пренесен низ епархиите на Македонската православна црква.

„Благодатниот оган секоја година, по благословот Божји, на чудотворен начин слегува во Гробот Христов. Истиот потоа се пренесува преку делегации и званични лица по сиот православен свет“, соопшти Македонска православна црква – Охридска архиепископија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *