Почетна Вести Александрискиот Патријарх повикува на заштита на Христијаните
Александрискиот Патријарх повикува на заштита на Христијаните

Александрискиот Патријарх повикува на заштита на Христијаните

78
0

Александрискиот Патријарх Теодор II го повика православниот свет да се заложи за заштити на христијаните кои се подложени на прогон.

 -Постојат предизвици, кои им се закануваат христијаните – прогон, социјална изолација, потенцирал во саботата Александрискиот патријарх.

Според него Православната Црква не може, а и не треба да остане настрана, а духовниците-претстојатели на помесните цркви се повикани за борба со овие проблеми.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *