Почетна Анализа Ѓорѓевски: Се наѕира признавање на автокефалноста на МЦО ОА

Ѓорѓевски: Се наѕира признавање на автокефалноста на МЦО ОА

316
0

Вселенската патријаршија не отстапува од решавање на црковното прашање во Северна Македонија и нема намера да отстапи од процесот за решавање на истото, наведува грчки „Етникос кирикас“.

Вселенската патријаршија и покрај сите притисоци и закани од руската црква и нејзините поддржувачи во Грција и во Србија е подготвена да го реши деценискиот спор во Македонија, наведува грчкиот медиум, а објави „религија.мк“.

Телефонски разговор со колегата Бранко Ѓорѓевски по последните случувања со вселенската патријаршја, која практично го наѕира признавањето на автокефалноста на МПЦ-оа.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *