Почетна Вера Во црквата „Св. Петар и Павле“ во Варош одбележан денешниот празник
Во црквата „Св. Петар и Павле“ во Варош одбележан денешниот празник

Во црквата „Св. Петар и Павле“ во Варош одбележан денешниот празник

208
0

Традиционало во најстарата населба Варош и оваа година во црквата Св. Петар и Павле беше одбележан празникот на двајцата Апостоли на христијанството.

prИзразувајќи ги своите желби за добро здравје благосостојба и напредок градоначалникот Марјан Ристески посочи дека секој свет храм во населбата Варош има културно – историска димензија.

Во народот овој празник е познат и како Петровден, а со него завршува еден од четирите повеќедневни пости во годината, кој е врзан за празникот на Апостолите.

 

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *