Почетна Вера Владиката Пимен за Богородица служел во Лозана и во Тринген
(1)
(1)

Владиката Пимен за Богородица служел во Лозана и во Тринген

231
0

Голем број верници од Европската епархија биле дел од чествувањето на празникот Голема Богородица во црквите на МПЦ во Европа. Владиката г. Пимен служел вечерна во Лозана во Црквата “Собор на сите македонски светии”, а литургија на денот на Успението на Пресвета Богородица во храмот на МПЦ “Св. Наум” во Тринген.

Она што особено е значајно да потенцирање е што на овие литургии на Владиката Пимен присуствуваат голем број верници од помладите генерации Македонци, кои живеат во Европа.

ГАЛЕРИЈА:

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *