Почетна Вера Владиците Наум и Пимен служеа на величествената црковна слава во Пјаченца Италија
43
42
41
40
39
38
37
36
35
34
33
32
31
30
29
28
27
26
25
24
23
22
21
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Владиците Наум и Пимен служеа на величествената црковна слава во Пјаченца Италија

1.59K
0

Црквата Свети Прохор Пчински во Пјаченца Италија била претесна да ги собере сите Македонци кои дојдоа на храмовата слава на оваа црковна општина, која е дел од Европската Епархија на МПЦ.

Како и секогаш црковната општина „Свети Прохор Пчински во Пјаченца организирала добар домаќински пречек за сите македонски верници, а меѓу најбројните гости на славата биле членовите на црковната општина во  Неиве.

Годинава на оваа црковна слава посебна свеченост и даде присуството и на уште еден Владика на МПЦ. Литургија за празникот, покрај надлежниот Архиереј Владиката Пимен, служел и Струмичкиот митрополит Наум.

Тој воедно бил и гостин на Владиката Пимен во Европската Епархија изминатава недела.

ГАЛЕРИЈА:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *