Почетна Вести Погледнете како ќе изгледа логото за Сеправославниот Собор
Погледнете како ќе изгледа логото за Сеправославниот Собор

Погледнете како ќе изгледа логото за Сеправославниот Собор

295
0

Организациониот одбор за одржување на Сеправославниот собор во јуни на Крти, го изготвила и официјалното лого на Соборот. Изгледот на логото го открива, грчкиот интернет сајт „Ортодоксија инфо“.

Официјалниот симбол на Сеправославниот собор, е инспириран од иконографијата на византсиката икона „Подготовка на тронот“. Тронот на кој што е поставено Евангелието и Светиот дух во вид на галеб се основните елементи на логото на Соборот.

Под симболот пишува „Свет и Велик Собор“, а потоа „педесетница 2016“. На крајот има повик на сите за единство.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *