Почетна Вера Епархиска слава во Куманово
1
2
3
4
5
6
7
7a
8
9
10
11
12
13
14
15

Епархиска слава во Куманово

212
0

Кумановско-осоговската епархија ја прослави епархиската слава со литургија за Свето Благовештение, на 7 април 2016 година, во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово.

За празникот кој го јавува Христовото зачнување-Благовештението служеа Митрополитот Европски Пимен, во сослужение на Митрополитите Тетовско-гостиварски Јосиф и епархискиот архиереј, Јосиф, заедно со Високопреподобните игумени Фотиј, Теодосиј, Јаков, Григориј и Григориј.

ГАЛЕРИЈА:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *