Почетна Интервју ОТЕЦ ГАВРИЛ – Македонскиот монах, верата и Фејсбук

ОТЕЦ ГАВРИЛ – Македонскиот монах, верата и Фејсбук

1.14K
1

Отец Гаврил е дел од црковните лица кои се прилагодуваат на современиот свет и сметаат дека Црквата треба да ги користи сите средства на новото време за да може да комуницира со верниците.

Отец Гаврил во интервју за австралиски „SBS“ зборува за неговото присуство на социјалните медиуми, потенцирајќи ја потребата отворено да се дискутираат прашањата на верата и преку овој начин.

Отец Гаврил има голем број фанови на социјалните мрежи.

Слушнете го интервјуто

Коментар(1)

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *