Почетна Вера Осветен уште еден крст
1
6
4
3
2

Осветен уште еден крст

238
0

Преспанско-пелагонискиот Митрополит. Г Петар викендов, во неделата на 24 јули 2016 години го осветил големиот крст во селото Вашерејца, Битолско.

Осветувањето на крстот било извршени во присуство на голем број верници. Крстот е изграден со помош на финансии од општина Могила и други донации.

Овој крст во иднина Ќе извршува улогата на заштитник на целата Пелагонија вели градоначалникот на општина Могила Стево Пифковски.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *