Почетна Вести Верските заедници одржаа молитва за мир во џамија
Верските заедници одржаа молитва за мир во џамија

Верските заедници одржаа молитва за мир во џамија

367
1

На денот на Џамијата, во Бајракли Џамијата во белград, во организација на Исламската заедница на Србија била одржана молитва за мир, кои ја предводеле претставници на верските заедници во Србија. На белградскиот муфтија гости му биле свештеник на СПЦ во име на Патријархот, рабинот во Белград и свештеник на католичката црква во име на надбискупот.

-Не е наше да меѓусебно се расправаме, наше е да заедно се исправиме пред Бога. Постојат некои луѓе кои не би им дозволиле на другите да се исправат, а ние мораме да се исправиме и што помалку меѓусебно да се расправаме, изјавил муфтијата на Белград, Мухамед Јусифпашиќ.

Коментар(1)

  1. Како православни христијани треба сите да ги сакаме и да им помагаме, и никого да не мразиме, но нашата вера забранува да се молиме со неправославни. Ова е премногу, и не е љубов, туку разврат и одвратно е пред очите на Бога.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *