Почетна Вести Украина ќе ги легализира хомосексуалните бракови?
Украина ќе ги легализира хомосексуалните бракови?

Украина ќе ги легализира хомосексуалните бракови?

87
0

Украина се подготвува за легализација на хомосексуалните бракови до крајот на 2017 година. Владата во Киев има намера да предложи закон за легализација на истополовите бракови согласно планот на мерки за имплементација на националната стратегија во областа на човековите права во периодот до 2020 година. Текстот на оваа стратегија е објавена на веб страницата на украинската влада.

Петседателот на Украина Петро Порошенко, 23 ноември 2015 година ги одобри амандманите на законот за работни односи на забрана на повреда на правата на сексуалните малцинства во вработувањето.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *